Home Dirigent

 

Dirigent

Marnix Verkamman heeft bij Gerben van der Veen de meerjarige dirigentenopleiding in februari 2006 succesvol afgerond.


In september 2008 volgde hij een masterclass van de bekende Zweedse koor dirigent Fred Sjöberg en in maart 2011 bij dirigent Wim van Herk.

Achtereenvolgens heeft Marnix in 2011, 2012 en 2014 deelgenomen aan de befaamde Kurt Thomas dirigentencursus. Docenten waren o.a. Hans Leenders, Servaas Schreuder, Fokko Oldenhuis, Rob Vermeulen, Louis Buskens en Eric van Nevel.

In juni 2013 volgde Marnix twee studie-avonden "koor en orkest" voor koordirigenten die ervaring willen opdoen hoe het is om voor een orkest te staan. Docenten waren Gerben van der Veen en Derk Stegeman.

Sinds maart 2012 is hij jurylid bij het jaarlijkse Federatieconcert van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Samen met Gerben van der Veen was Marnix geruime tijd als co-dirigent verbonden aan kamerkoor Con Amore Musica te Bolsward en van 2010 t/m 2011 interim dirigent van het Leeuwarder Mannenkoor. Naast mannenkoor Con Spirito is hij muzikaal leider van het Vocaal Ensemble Cantando te Drachten. Ook is hij als dirigent actief binnen de Nieuw-Apostolische Kerk voor zowel koren als orkesten en verzorgde hij een vijfdaagse dirigentencursus voor beginnende dirigenten.

     


             dcggehia     ijeddbeg

 

 


Ontwikkeld met Joomla!. Ontwerp by Kidink.nl.